ALLES OP EEN RIJ

Behalve nieuw werk van de aangesloten Waterlandse Kunstkring Kunstenaars  zijn deze textiele  werken van mij te zien:

LOCATIE Grote Kerk, Monnickendam van vrijdag 23 september t/m zondag 2 oktober, plus het weekend van 8 en 9 oktober. 

1. Parade 2022

In 2021 deed ik een oproep in de textielwereld. Ik had namelijk drie hemden gemaakt in verschillende textieltechnieken:    Kant; looping en breien.

installatie PARADE

Dit werk heeft in mijn overzichtstentoonstelling HULDE in Museum de Kantfabriek gehangen. Kort daarna zou ik in Museum het Leids Wevershuis opnieuw een solotentoonstelling hebben met de titel PARADE.

 • Daarom vroeg ik aan textielliefhebbers om voor mij werkjes te weven die ik voor een vierde jurk zou kunnen gebruiken. Het werd een groot succes, ook omdat het de eerste tijd was van de Corona uitbraak. Heerlijk om veel postpakketjes te krijgen!

  Inmiddels heb ik van de 4 hemden EEN grote jurk gemaakt. Deze jurk komt aan een grote klerenhanger te hangen.foto in mijn atelier:  Jaap de Vries die de hanger heeft gemaakt.

  2. Dat Sprankje Hoop

  Geïnspireerd door een ets van Yolanda Eveleens ben ik in 2021 begonnen aan een groot doek. Dit doek laat een composthoop zien als was het een zoekplaatje. Deze composthoop is letterlijk gegroeid en er zijn veel details in te vinden zoals insecten. detail dat sprankje hoop

  3. HULDE installatie 2022

  Nieuwe installatie Project  HULDE.

  In 2016 ben ik begonnen aan mijn project HULDE, een eerbetoon aan de HAND.

  HULDE

  Handen als scheppers van prachtig werk. Denk daarbij aan textiel en de vele technieken die eeuwen lang werden gebruikt en ontwikkeld.

  In mijn werk als beeldend kunstenaar merkte ik dat handwerk een oubollig imago heeft. In dit project wilde ik juist een eerbetoon geven aan HANDWERK.

  Start van mijn project HULDE was het vilten van zo’n 24 handen in de droge techniek.

  Deze handen waren in de afgelopen jaren  al in verschillende tentoonstellingen te zien  als INSTALLATIE.  Elke installatie pas ik aan aan de lokatie of ik laat me inspireren door een thema.

  4. STRIJD (vlieg) :  In een lijst is een gevangen (blaaskop)vlieg te zien.

  5. STRIJD (spin)  : Ook hier een lijst met spin en een ingesponnen insect. De manier van de spin om te kunnen overleven.