Ameland!

Om de Kunstmaand in November voor te bereiden zit ik op dit moment op Ameland! Wat ben ik blij dat ik dit heb bedacht! We zitten in Hollum waar we de B&B hebben  die ik ook in november mag gebruiken. Gastheer en gastvrouw Riekus en Eva heb ik ontmoet: geweldige mensen. Zij hebben er voor gezorgd dat ik HEEL enthousiast ben geworden over Ameland, elke dag ga ik meer van dit prachtige eiland houden. De lokatie die ik tijdens de Kunstroute ga krijgen is prachtig; mijn werk zal er erg mooi uitkomen!!!!

Vandaag zijn we naar een van de musea geweest:                                              https://amelandermusea.nl/reserveren/landbouw-juttersmuseum/

‘n Prachtig museum. Ze hebben er nu een jaar 7 wolmachines staan. De machines komen van een vrouw die deze machines verzamelde(!).  De bedoeling is om alle schapenwol die op Ameland van de schapen afkomt hier op deze plek in Ameland te verwerken!                                Hierdoor kunnen alle vragen beantwoord worden die heel vaak tijdens mijn laatste tentoonstelling werden gesteld over het materiaal ( wol dus) dat ik gebruik om mijn beelden te maken.  in het museum is ook een heel prachtige documentaire te zien over het  hele proces : van wol naar draad.  Bij mijn expositie in Oosthuizen moest ik vaak uitleggen waarom ik wol kocht van de fabriek. Na het zien van deze film zullen mensen zeggen : “wat een werk’ !   Ja, het duurt wel even voor de wol- zó van het schaap- uiteindelijk geschikt is om  te vervilten!!!!!! Met al mijn bewondering dus!!!!