DAT SPRANKJE HOOP

In 2021 kwam een prachtig Kunstboek uit:             “Binnenste Buiten” van Yolanda Eveleens, etser.

Yolanda had ik heel vroeg in mijn carrière ontmoet toen we allebei exposeerden in het kerkje ‘de Vermaning’ in Monnickendam.  Ik bewonder haar werk zeer en zag -al bladerend- hoe zij mij altijd heeft geïnspireerd.  In haar boek viel mij een heel mooie ets van een composthoop op.COMPOST, ets Yolanda Eveleens

Dit maakte dat ik vol enthousiasme startte met een nieuw doek dat de naam kreeg : ‘Dat Sprankje Hoop’.  Het werd een ‘vertaling’ van deze ets. Dit keer namelijk van TEXTIEL gemaakt.

De composthoop kun je zien als was het een zoekplaatje. Deze composthoop is letterlijk gegroeid en er zijn veel details in te vinden zoals insecten.

Tijdens de Presentatie 2022 van de Waterlandse Kunstkring  (in de Grote Kerk, Monnickendam) zal ik dit werk voor het eerst presenteren.‘Dat Sprankje Hoop(2022)             (work on process)

Foto's