DAT SPRANKJE HOOP

In 2021 kwam een prachtig Kunstboek uit:             “Binnenste Buiten” van Yolanda Eveleens, etser.

Yolanda had ik heel vroeg in mijn carrière ontmoet toen we allebei exposeerden in het kerkje ‘de Vermaning’ in Monnickendam.  Ik bewonder haar werk zeer en zag -al bladerend- hoe zij mij altijd heeft geïnspireerd.  In haar boek viel mij een heel mooie ets van een composthoop op.COMPOST, ets Yolanda Eveleens inspireerde mij.

Geïnspireerd startte ik met een nieuw doek dat de naam kreeg : ‘Dat Sprankje Hoop’.  Het werd een ‘vertaling’ van deze ets.  Door het gebruik van textiel kwamen de insecten als vanzelf.

De composthoop kun je zien als was het een zoekplaatje. Deze composthoop is letterlijk gegroeid en er zijn veel details in te vinden.

Tijdens de Presentatie 2022 van de Waterlandse Kunstkring  (in de Grote Kerk, Monnickendam)  was dit werk voor het eerst te zien. ‘Dat Sprankje Hoop( zomer2022)             (work on process)

“Dat Sprankje Hoop” zal opnieuw te zien zijn in de Salon bij Arti § Amicitiae : 16 december 2022 t/m 8 januari 2023

Het doek “ Dat Sprankje Hoop” zit vol insecten, als was het een zoekplaatje. Zo’n doek waar je uren naar kunt kijken en steeds weer nieuwe insecten in kan vinden. Zo heb ik er ook aan gewerkt: er ontstaat een vorm en langzamerhand wordt het een dier.

Voor de tentoonstelling  Salon heb ik nog heel veel uren aan het doek gewerkt. Eigenlijk is het zo dat ik steeds weer nieuwe mogelijkheden zie om het werk uit te breiden.    Al die veranderingen zullen waarschijnlijk niet te zien zijn door de toeschouwer.detail december 2022

Foto's