in conflict met mijzelf

vissenhuid van wol

Soms is iets heel ingewikkeld.  Dan kom ik er eigenlijk niet meer uit met mijzelf.  Aanleiding is een tentoonstelling die op dit moment te zien is in Museum de Speeltoren in Monnickendam: LEER van VIS. https://www.despeeltoren.nl/te-zien/leer-van-vis/

Indertijd maakte ik mijn project HUIDEN na een bezoek aan het Tassenmuseum. Ik vroeg me af waarom doodt men dieren en gebruikt men dan de huiden als je de huiden ook van WOL kan maken?

Project Huiden: KOE

En nu deze expositie die gaat over vissenhuiden. Tijdens deze tentoonstelling en ook in de textielwereld worden workshops voor het verwerken van vissenhuid gegeven. Inderdaad  het is PRACHTIG materiaal!

Maar ik kan van WOL ook mooi materiaal maken.

Verdediging van mensen kan zijn, de vissen worden gegeten en de huid is dan afval. Zou dat in alle gevallen zo zijn?   En vind ik het dan wel okay?  Ik ben immers voorstander van het zo lang mogelijk (her)gebruik te maken van materiaal.      Voorlopig ben ik er nog niet uit hoe ik er over moet denken.

*Zie ook meer tekst over het maken van VISSEN:

  • In Museum de Speeltoren hebben ze indertijd werk van mij aangekocht:

    Dag 22 hangt in de Speeltoren

https://textielkunstenaar.com/nieuwe-tekst/