komende tentoonstelling in Monnickendam

De voorbereiding van mijn komende tentoonstelling is in volle gang gezet: teksten maken voor de publiciteit, werk afmaken, afspraken maken enzovoorts. Nog een dikke maand heb ik daar de tijd voor.  Hierbij een voorbeeld van de tekst die gebruikt wordt voor de publiciteit:

PERSBERICHT (korte versie)

“VERSTILDE VERGANKELIJKHEID” IN MUSEUM
Textielkunstenaar Mieke Werners exposeert onder de titel “Verstilde Vergankelijkheid” vanaf zaterdag 12 oktober t/m 1 maart 2020 een selectie van haar textiele beelden in het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam. Het thema “vergankelijkheid “ is altijd weer terug te vinden in haar werk. Inspiratie haalt Mieke Werners uit het leven zelf. De schoonheid daarvan, maar ook de eindigheid.

Geboren in Amsterdam en in deze stad volgde zij de opleiding ‘Textiel’ aan de Rietveldacademie. Sinds 1994 is Mieke vooral bezig als beeldend kunstenaar en doet dat nog fulltime in haar atelier in Amsterdam Noord. In de tentoonstelling is recent- maar ook eerder gemaakt werk te zien. Zoals “WEEMOED” (2 bij 2 meter) en de levensechte oude vrouw, geheel van wol gemaakt: “GROOTJE” uit de serie “Van oude mensen….”. Tijdens de tentoonstelling geeft Mieke ook workshops voor kinderen en voor volwassenen.
De tentoonstelling wordt zondag 13 oktober om 17.00 uur geopend door Martha Dirkmaat (oud journalist Noordhollands Dagblad), die haar werk typeert als: “op het eerste gezicht lijken de beelden van Mieke Werners sprookjesachtig; maar tonen als bij een goed sprookje ook een donkere kant.”

Te zien vanaf zaterdag 12 oktober t/m 1 maart 2020 in het Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4, Monnickendam. Openingstijden t/m 31 oktober: dinsdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 en vanaf november t/m 29 maart 2020: weekenden van 11.00 – 17.00. Schoolvakanties: dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00. Meer info: www.despeeltoren.nl of www. textielkunstenaar.com