nog twee weekenden!

Nog twee weekenden (1 en 2 oktober en 8 en 9 oktober) is de expositie van de Waterlandse Kunstkring te zien in de Grote Kerk in Monnickendam.

In deze tentoonstelling zijn 3 grote textiele werken van mij te zien:

1. Parade 2022

Indertijd heb ik drie hemden gemaakt in verschillende textieltechnieken: Het was een eerbetoon aan verschillende handwerktechnieken nl. kant; looping en breien. Dit werk heeft in mijn overzichtstentoonstelling HULDE in Museum de Kantfabriek gehangen.

installatie PARADE in Museum de Kantfabriek.

Kort daarna zou ik in Museum het Leids Wevershuis opnieuw een solotentoonstelling hebben met de titel PARADE. Daarom vroeg ik aan textielliefhebbers om voor mij werkjes te weven die ik voor een vierde jurk zou kunnen gebruiken. Het werd een groot succes, ook omdat het de eerste tijd was van de Corona uitbraak. Heerlijk om veel postpakketjes te krijgen!

PARADE in Museum het Wevershuis.

Voor de tentoonstelling in Monnickendam heb ik van de 4 hemden EEN grote jurk gemaakt.

PARADE 2022 in Grote kerk , Monnickendam

2. Dat Sprankje Hoop

Geïnspireerd door een ets van Yolanda Eveleens ben ik in 2021 begonnen aan een groot doek. Dit doek laat een composthoop zien als was het een zoekplaatje. Deze composthoop is letterlijk gegroeid en er zijn veel details in te vinden zoals insecten.

Dat Sprankje Hoop

3. HULDE installatie 2022

In 2016 ben ik begonnen aan mijn project HULDE, een eerbetoon aan de HAND.

project HULDE

Handen als scheppers van prachtig werk. Denk daarbij aan textiel en de vele technieken die eeuwen lang werden gebruikt en ontwikkeld.

In mijn werk als beeldend kunstenaar merkte ik dat handwerk een oubollig imago heeft. In dit project wilde ik juist een eerbetoon geven aan HANDWERK.

Start van mijn project HULDE was het vilten van zo’n 24 handen in de droge techniek. 

Deze handen zijn in verschillende tentoonstellingen te zien geweest als INSTALLATIE.  Elke installatie pas ik aan aan de lokatie of ik laat me inspireren door een thema.

Ook in deze huidige expositie laat ik dus een nieuwe opstelling zien.

HULDE 2022 in Monnickendam

*OPENINGSTIJDEN Grote Kerk, Monnickendam::                               Zaterdag van 11-4 uur;  Zondag van 1 tot 4 uur.