over tentoonstellingen

Elk jaar probeer ik in ieder geval twee tentoonstellingen te hebben. Daar maak ik ook altijd nieuw werk voor. Een mooi moment om weer eens een nieuwe techniek uit te proberen. Ik maak dan met deze nieuwe techniek een vis. De vorm van een vis is sierlijk en juist de eenvoud van de visvorm leent zich uitstekend voor experimenteren met nieuwe materialen. Met de ervaring die ik dan heb opgedaan maak ik het nieuwe werk.
In principe ben ik tijdens een tentoonstelling veel aanwezig, zodat ik de bezoekers kan ontmoeten. Voor mij is dat belangrijk . Dan kan ik de reacties zien en met hen praten over de inhoud. Zo hoor ik ook HUN verhalen. Zoals hun ervaring met het ouder worden van hun ouders of verhalen over hun jeugd. Het is ook een mooie gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten. Ik wissel graag uit en geef tips. Over mijn manier van werken heb ik geen geheimen. Iedere viltster werkt immers weer anders, dat is juist het bijzondere van vilten.

*Opbouwen van een tentoonstelling. Hier wat foto’s bij de opbouw in  Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam( 2019/2020).

*INRICHTEN van een tentoonstelling

Inmiddels heb ik wel ervaring met het inrichten van een tentoonstelling. Dat loopt niet altijd ‘gladjes’.

Omdat mijn werk “rommelig ” oogt, denkt degene die mij daar bij helpt vaak dat het er niet zo op aan komt. Heel moeilijk is het dan om aan te geven wat ik wil:  ‘n rafel is niet zomaar een rafel, nee elk haartje ligt precies op de plek waar IK het wilde.    Verder is de plek waar het werk hangt of staat erg belangrijk. Mijn uitgangspunt is dat ik wil -als het werk gefotografeerd wordt- er geen “ruis” te zien is. Dus b.v. geen stopcontact op de achtergrond!

TENTOONSTELLINGEN 2021

De Covid pandemie gooide roet in het eten:

Mijn OVERZICHTSTENTOONSTELLING HULDE in Museum de Kantfabriek in Horst (Noord Limburg) is nauwelijks te zien geweest.

Gelukkig is er een mooie film gemaakt:   zie hoofdstuk FILMS

*Het is nu JUNI 2021

Langzamerhand komen we weer in het “oude normaal”. Dat betekent dat mijn agenda al weer aardig volraakt.

HEEL leuk, want tentoonstellen betekent voor mij geïnspireerd raken door de locatie en daar nieuw werk voor maken. Zoals voor mijn solotentoonstelling PARADE in het oude wevershuisje: Museum het Leids Wevershuis: 21 juli t/m 12 september 2021.

de bedstee

Bij CV , CONTACT of EERDERE TENTOONSTELLINGEN staan alle tentoonstellingen genoemd waar werk van mij te zien  was of zal zijn.

 

Foto's