tentoonstellingen

Elk jaar probeer ik in ieder geval twee tentoonstellingen te hebben. Daar maak ik ook altijd nieuw werk voor. Een mooi moment om weer eens een nieuwe techniek uit te proberen. Ik maak dan met deze nieuwe techniek een vis. De vorm van een vis is sierlijk en juist de eenvoud van de visvorm leent zich uitstekend voor experimenteren met nieuwe materialen. Met de ervaring die ik dan heb opgedaan maak ik het nieuwe werk.
In principe ben ik tijdens een tentoonstelling veel aanwezig, zodat ik de bezoekers kan ontmoeten. Voor mij is dat belangrijk . Dan kan ik de reacties zien en met hen praten over de inhoud. Zo hoor ik ook HUN verhalen. Zoals hun ervaring met het ouder worden van hun ouders of verhalen over hun jeugd. Het is ook een mooie gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten. Ik wissel graag uit en geef tips. Over mijn manier van werken heb ik geen geheimen. Iedere viltster werkt immers weer anders, dat is juist het bijzondere van vilten.

*Opbouwen van een tentoonstelling. Hier wat foto’s bij de opbouw in  Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam( 2019/2020).

Textielkunstenaar Mieke Werners