Project De dagen duren

De dagen duren
Begin 2000 maakte ik een start met het maken van vissen. Dit werk is uitgegroeid tot het project : ‘de dagen duren’.
In oktober 2001 waren 16 vissen bij elkaar te zien in de Grote Kerk in Monnickendam. In 2005 waren mijn vissen opnieuw als installatie te zien zijn in de Kunstroute van de Gemeente Zijpe en in 2006 als een groot mobiel in de Grote Kerk in Edam.

Het ontstaan van mijn installatie : de dagen duren.
Ik was al een tijdje aan het zoeken naar een manier om mijn werk zo open mogelijk te maken. ‘Vergankelijk’ is daarbij het sleutelwoord. Gaten moesten erin; mijn vissen moesten ‘beschadigd’ lijken. Het thema heeft te maken met de waanzin van oorlog.

Alle vissen kregen de naam: dag… plus een getal.

*Later heb ik nog meer vissen gemaakt.  In 2008 en in 2012 heb ik nog vissen gemaakt in de vilt techniek. In 2016 opnieuw een vis, gebruik makend van ‘breisels’.

20-de-dagen-duren

De Dagen Duren in kapel Monnickendam

Vis 2008
(gevilte) Vis 2008

ViIS 2016 kant 1

vis 2016

Foto's