RUST (nu te zien)

RUST

Project: Een geschiedenis (2005)                                                                            In 1990 vond mijn dochter Boukje een hond. Gewoon op straat.
Het was al de tweede hond die ze vond. De eerste hebben we via het dierenasiel naar een nieuwe baas gebracht. Maar deze tweede hond hebben we gehouden. Bouk gaf hem de naam van het stoerste figuur uit de tv serie ‘The Thundercats’ : Lion’o.
We hebben nog ons uiterste best gedaan zijn baasje te vinden. Maar waarschijnlijk is hij gewoon gedumpt. Het was dan ook een slecht opgevoede hond. Bij alle cursussen die we met hem gedaan hebben waren de cursusleiders zeer enthousiast over hem: dit was nog een hond die wilde leren!
December 2004 is hij overleden. Als het klopt dat hij vier jaar was toen we hem kregen is hij achttien jaar geworden. Om afscheid van hem te nemen droeg ik dit project aan Lion’o op, de liefste en meest fantastische hond ooit !

De installatie ‘een geschiedenis’ bestaat uit een vrolijke hond; een oude hond en een liggende hond.

Daarnaast heb ik nog een serie kleine , gevilte honden gemaakt.

“RUST ” de liggende hond is nu in mijn tentoonstelling ‘Verstilde Vergankelijkheid’ in Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam te zien.