tekst ‘ Keeromme’

PROJECT KEEROMME (2020)

De titel KEEROMME is bedacht omdat ik me tijdens tentoonstellingen realiseerde dat veel van mijn doeken het meest tot hun recht komen als ze in de ruimte komen te hangen. De meeste van mijn textiele doeken zijn aan de achterkant niet uitgewerkt en hebben de steun nodig van een muur,
Ik wilde dus werk maken waar aan beide kanten een afbeelding te zien is. KEEROMME bestaat uit doeken die zelfs aan beide kanten een andere voorstelling hebben. Vooral de bomen beantwoorden aan deze gedachte, ze laat de afbeelding zien van zowel de kruin als de wortels van een boom.

Het zijn “eigen” – zeg Mieke- bomen geworden en lijken het meest op de BAOBAB, indrukwekkende bomen die ik tijdens mijn reizen door Afrika heb gezien.

Door haar vorm lijkt het alsof de baobab op haar kop staat. Volgens een legende van de BOSJESMANNEN (het San-volk) is de boom voor straf door de goden uit de hemel op de aarde gegooid en op zijn kop terechtgekomen. Daardoor lijkt het alsof de wortels in de lucht steken (en de kruin in de grond staat). De bomen kunnen erg oud worden, wat mij ook erg aanspreekt .

Het werk bestaat uit
een rek waar zes VISSEN aan hangen. In de droge vilttechniek gemaakt.
drie staanders waar de (transparante) zijden doeken een afbeelding hebben van BOMEN. In de natte techniek gevilt.

De eerste keer dat dit werk te zien zal zijn is in de Grote Kerk in Monnickendam tijdens de PRESENTATIE van de Waterlandse Kunst Kring.
*Data: drie weekenden:   za. 26 / zo.27 september ;    za. 3 / zo. 4 oktober en za. 10 en zondag (laatste dag) 11 oktober 2020. In de eerste week ook dinsdag 29 september t/m vrijdag 2 oktober open van 11 – 16 uur.
Daarna is mijn project KEEROMME in 2020 nog te zien:
* de bomen in Museum de Kantfabriek. (24 oktober t/m 23 december)
*de vissen tijdens de OAN 2020 in mijn eigen atelier ( 14 en 15 november)
*een van de bomen in Arti § Amicitiae tijdens de winter SALON.