VOORBEREIDEN Open Dag 24 maart

voordeur van mijn atelier.

Zondag 24 maart zal ik mijn atelierdeur openen voor de Open dag in ZAMEN ( Amsterdam Noord).

Om ook nieuw werk te kunnen laten zien ben ik dit aan het voorbereiden.   Er zal iets te zien zijn van een nieuw project BLAUW

foto van  voorbeelden die ik gebruik voor een nieuw doek (BLAUW).

Ook ben ik het plan aan het uitwerken waar ik al een tijdje aan zit te denken. Het is een bizar verhaal dat ik ooit hoorde. Titel heb ik nog niet, het beeld ben ik nog in gedachten aan het uitwerken. Ik hoop er over een tijdje iets meer van te kunnen laten zien. Het wordt in ieder geval een kleurig, vrij groot doek.

Meer info over deze Open Dag is te vinden op deze website onder CONTACT en Komende TENTOONSTELLING

Open Atelier 24 maart 2024

Zondag 24 maart is er weer een open dag georganiseerd in “Halte Zamenhof”.  Voorlopig hebben 17 kunstenaars aangegeven dat ze hun deur die dag open doen voor bezoekers.

Het leuke is dat er die dag veel te zien  zal zijn.   Niet alleen zijn er verschillende disciplines van kunst te zien: fotokunst; lichtkunst ; keramiek; sieraden en textiel.   Ook EXPOcafé ZAMEN doet mee met een Kunstmarkt.

mijn atelier op Unit 212 op nr. 150.

WELKOM !!!!

achterdoeken

Deze tijd ben ik aan het zoeken naar doeken die als achtergrond zijn te gebruiken. EEN daarvan wil ik gebruiken om de (verkochte) papegaai op te bevestigen. Hier een foto van  een van de doeken die nu in mijn atelier hangt.

achtergrond papegaai ?
eerste poging bij het zoeken naar ‘n achtergrond voor de papegaai. Februari 2024

Open Atelier 2024 in Amsterdam Noord

voor flyer
GROOTJE

Op zondag 24 maart  a.s. is er weer een Open Atelier Route in de Zamenhofstraat. Initiatiefnemers zijn ‘n aantal keramisten in het gebouw nr. 110. Ook ik ga mijn atelierdeur open doen. Op Ameland merkte ik al dat heel veel mensen uit Amsterdam bekend zijn met de Open Atelierdagen in de Zamenhofstraat in Amsterdam Noord. Leuk is dat het samenvalt met de Kunstmarkt die Expocafé Zamen tegenwoordig houdt!!!!

WELKOM dus op 24 maart 2024 van 13.00 tot 18.00 uur !!!!!

Project van Oude mensen…. ‘   in mijn atelier

Mijn atelier is te vinden op de Zamenhofstraat nr. 150, tweede etage.

Meer info te vinden bij : https://textielkunstenaar.com/contact/

Gerrit Rietveld Academie

Afgelopen vrijdag was ik naar de Open Dag van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Heel wonderlijk, ik heb indertijd ‘de Rietveld’ gedaan, maar was nog nooit IN het nieuwe gebouw geweest. Ik heb wèl de verhuizing in mijn examenjaar meegemaakt. Nu mijn kleindochter misschien daar naartoe gaat na haar eindexamen wilde ik graag naar de Open Dag.

Het was een hele ervaring voor me om het huidige gebouw te zien en de sfeer anno2024 mee te maken. Eigenlijk vond ik het erg rommelig!             Wel heb ik genoten van de demonstratie van de glasafdeling !

INSPIRATIE

Na mijn maand op Ameland heb ik een flinke dip gekregen. Moe was ik en kon even niet aan het werk. TE moe! Maar langzamerhand komt er weer genoeg energie. Vooral door toch veel te doen. Zoals inspiratie te zoeken in musea. Zo ben ik naar museum Voorlinden geweest om het werk van Kiefer te zien .Gisteren ben ik naar Museum Kranenburg geweest.  Daar zag ik de expo van Diana Scherer.

Jaren geleden heb ik het werk van Scherer al eens gezien. Ik weet niet meer waar, maar ik kwam haar naam daarna regelmatig tegen. En nu een zaal vol werk! Bijzonder vind ik deze ervaring. Niet alleen haar techniek , maar ook details als :” aarde onder haar werk” en “heel kleine vliegjes” die in de museumzaal rondvlogen!!!!

weer thuis

expo-ruimte Stalhuus in Hollum op 1 december.

Dit is een maand lang mijn expo-ruimte geweest op Ameland.  Hier ben ik toegejuicht, ervoer ik stiltes van ontroering en veel liefde van bewonderaars. Veel wensen gekregen om vooral  fit te blijven en te blijven werken. Het is een heel bijzondere maand geweest!

Laatste dagen op Ameland

Vandaag maandag 27 november heb ik weer een vrije dag omdat de locatie Stalhuus gesloten blijft op maandag.

Heb net mijn laatste fietstocht kunnen maken . Weer genoten! Nog wat kunstenaars bezocht op een andere lokatie en zelfs de “mieren-installatie” gezien.  Langzamerhand word ik wat weemoedig, nog een paar dagen en ik ga weer naar huis.    Wat heb ik een prachtige tijd gehad.   Nog nooit ben ik zo bewonderd en heb ik ZOVEEL complimenten gehad!  Ik zou er blasé van worden.

Verder heb ik vele contacten kunnen leggen op Ameland. Dat zag  ik net op mijn fietstocht. Ik werd meerdere malen herkend, zelfs door tegemoetkomende fietsers: “kijk dar heb je die mevrouw die vilt”. zo leuk!

Ik denk langzamerhand aan een nieuw doek met de titel:  “DENKEND aan AMELAND”.  Het moet dus een herinnering worden van mijn verblijf op een maand Ameland.   Heb ik heel veel zin in!

Nog een week Ameland

Vandaag 22 november heb ik 145 enthousiaste bezoekers mogen ontvangen. Zonder suppoost vind ik het moeilijk om alles te ‘behappen’ zoals veel (dezelfde) vragen beantwoorden .

Heb wel weer een koper gehad en mijn gevilte “papegaai” komt uiteindelijk in Ierland te hangen! Leuk!

Ameland succes

mijn doeken “September” en ‘Dat Sprankje Hoop”

Ben nu zo’n drie weken op Ameland. HEEL VEEL bezoekers in de eerste twee weken gehad, nu wat minder. Dit zijn de algemene ondervindingen tijdens de Kunstmaand. Inmiddels heb ik ‘n driewieler gehuurd en kan Ameland nu op een heel andere manier beleven. Het weer blijft redelijk slecht, regen en af en toe ‘n zonnetje.  Maar ik geniet!  Van de fietstochten ‘s morgens vroeg; van de bezoekers en de enkele bekenden. Hier zal ik nog heel vaak aan denken!Ameland in de ochtend

twee weken Ameland

achtergrond van mijn visitekaartje

Vandaag maandag 13 november was de expositie gesloten (elke maandag).   Even wat tijd om wat anders te doen dan bezoekers ontvangen.    Vandaag heb ik ook even gekeken hoeveel bezoekers ik in twee weken heb gehad: het zijn er meer dan tweeduizend. Ik heb nieuwe visitekaartjes moeten bestellen en hoop ze morgen binnen te hebben.

n.b. ja, ik heb de bestelde visitekaartjes gekregen.  Vandaag 16 november heb ik besloten om alleen op aanvraag de kaartjes te geven. Want het blijft erg druk. Vandaag 145 bezoekers. Minder dan de eerste twee weken. Maar dat is voor de Kunstmaand bekend. De eerste twee weken zijn inderdaad de drukste weken.

 

 

vrijdag 10 november

Vandaag had ik geen suppoosten. In totaal heb ik zo’n 150 bezoekers gehad. Er gebeurde vanmorgen iets grappigs: een van de bezoekers kwam binnen en zei ‘Grootje ‘ uitgebreid ‘goedemorgen’.  Zag pas later dat ‘Grootje’ een van mijn beelden was.GROOTJE in het Stalhuus in Hollum.

Weer veel drukte, ook aan het eind van de dag.  Bijzonder was dat tegen vijven mensen binnenstapten en ter plekke besloten nog een nachtje op Ameland te blijven om mijn tentoonstelling de volgende ochtend  met aandacht te kunnen bekijken.

Nog een andere ervaring is dat heel veel mensen mijn werk gezien hebben tijdens Open Stal in Oldeberkoop. Voor mij een bijzondere gebeurtenis omdat ik mijn “oude (naakte) mensen ” daar voor het eerst liet zien en de PUBLIEKSPRIJS kreeg. Voor mij een bewijs dat “het dus kon”!

van oude mensen… in Oldeberkoop

Ook hoor ik dat veel mensen  elkaar de tip geven dat dit een van de toppers van de Kunstroute is. “Het zingt dus rond! “.

Kortom, mijn werk krijgt veel aandacht en ik krijg heel veel complimenten. Leuk zo’n afscheidstournee!

Donderdag 9 nov.

Donderdag 9 november:

Vandaag de zee bij Ameland gezien. Ik had ‘s morgens een ervaren suppoost en nam dus even “vrij” om een wandeling te maken. Dat was HEERLIJK!     Heb nu eindelijk de zee gezien, in Augustus konden we niet bij het strand komen omdat het zand te rul was. Nu ging het lopen uitstekend.    strand bij Ameland (bij paardengraf)

Ook vandaag veel bezoekers. We halen wel aantallen. En opnieuw de unieke ervaring hoe de bezoekers stomverbaasd zijn en de stilte die dan in de ruimte valt!

Weer een dag verder

Vandaag weer een groot aantal bezoekers kunnen ontvangen in het Stalhuus. Heb vandaag ook werk verkocht.

verkocht 8 nov. 2023

Dat is voor mij toch weer een andere waardering. Leuk , ik denk dat mijn doek “Lot” een liefdevolle plek krijgt.

7 november Stalhuus

De maandag is de dag dat de Kunstmaandroute op Ameland gesloten is. Vandaag dinsdag 7 november weer een geweldige dag gehad. Weer meer dan tweehonderdtwintig bezoekers kunnen begroeten.  Voor mij zijn de bijzondere momenten :                                         -als er een groep van 20 mensen in de expositie-ruimte is en dat het dan toch doodstil is: ‘n speld zou je dan kunnen horen vallen!  Mensen staan (vaak met open mond) stil bij een van mijn werken; lezen tekst over mijn werk of fluisteren met elkaar! Groter compliment kun je toch niet hebben!                                                                         – veel mensen komen nog een tweede of zelfs derde keer terug. Vaak met vrienden. Bij het weggaan wordt er nog gezegd dat ze volgende week weer komen!

KORTOM, ik geniet ook. Nu dit een van mijn laatste exposities zal zijn , zal ik hier nog vaak aan terugdenken!drukke dag, hier op de foto ‘n beeld daar van.

Stalhuus 4 november KUNSTMAAND Ameland

Vandaag zaterdag 4 november (23) hebben we heel veel bezoekers gehad: zo’n 210 !!! Weer een supergezellige dag met heel veel leuke bezoekers en goede gesprekken. Mijn gastenboekje staat vol lovende woorden!  En wat heel fijn was, ik had ook goede suppoosten die me heel veel uit handen namen. Hier ‘n paar foto’s van de expo- ruimte het Stalhuus.

tevreden kunstenaar
project HULDE
kijkje in de ruimte

op Ameland!

De Kunstmaand is vandaag -1 november -begonnen. Na de opening ging ik weer naar het Stalhuus. Trof daar een drukte aan van mensen die mijn werk graag wilden zien. ‘t Klinkt raar, maar ik vind het toch weer heerlijk om te zien hoe enthousiast de mensen reageren op mijn werk.

‘s Avonds kan men vanaf de straat ook mijn werk zien! Vooral ‘de jurk ‘ (project Parade) wordt dan prachtig!

SCHREEUW

Ik kijk graag naar de uitzendingen op televisie “Het geheim van de Meester” : Dit keer gaat Avro/Tros aandacht besteden aan de Schreeuw , ‘n werk van Edvard Munch.

SCHREEUW is ook de naam van een project van mij in de jaren  2013/14.             In die tijd zag ik in de zelfde krant waar verslag werd gedaan van de protestactie (schreeuwen) van kunstenaars op het Leidseplein ook een oorlogsfoto van een kind.
Deze foto werd de aanleiding van mijn project SCHREEUW. Dit is namelijk MIJN schreeuw. Alles wat kinderen wordt aangedaan.

“SCHREEUW om haar ” is In de Kunstmaand te zien in het Stalhuus  (Hollum) op Ameland.

De Avro Tros verbind nu een WEDSTRIJD aan de uitzending . Zou heel interessant voor me kunnen zijn, maar ik ga niet meer meedoen aan wedstrijden.   Maar………… mocht je geïnteresseerd zijn, kijk op:      https://www.avrotros.nl/article/dit-zie-je-in-het-tweeluik-over-de-schreeuw~205/?

 

STAANDERS(consoles)

Man transparant.

Het is een experiment maar op Ameland zal ik in het Stalhuus  in Hollum mijn werk vooral laten zien op en aan eigen consoles.  Hier een van de doeken uit mijn project “Van oude mensen…….”

In de maand november te zien op Ameland tijdens de KUNSTMAAND.

 

FB herinneringen

Via Facebook krijg ik nog meer herinneringen opgestuurd. Hier herinneringen uit 1989:

“Morgen heb ik een lezing in Museum de Koperen Knop. Bij de voorbereiding kwam ik deze foto’s tegen uit 1989. Leuk, ik had toen solderen geleerd om zo’n constructie te kunnen maken. Door het vilten heb ik dit niet meer nodig: door goed dóór te vilten wordt mijn werk stevig genoeg.”

Foto's