HULDE in het HOFKE

Hierbij enkele foto’s, genomen op de zolder in ‘t Hofke van Chantraine in Oud- Turnhout, België.

Te zien t/m 20 januari 2019.

Opbouwen installatie HULDE

Bijna klaar met het ophangen van de handen. Weer een hele klus. Het wordt prachtig. En ik ben trots om mee te doen aan deze bijzondere tentoonstelling in ‘t Hofke van Chantraine in Oud-Turnhout in België.

KLEURRIJK

‘KLEURRIJK’ zal ook te zien zijn in de tentoonstelling 944 HANDEN in  Oud Turnhout.

5 gevilte handen in verschillende tinten.    De titel spreekt voor zich.     De handen zijn willekeurig te schikken.

Hofke van Chantraine            Kerkstraat 46.  2360 Oud-Turnhout, België

open: do t/m zondag van 13.30 tot 17 uur                                                     *evt. op afspraak : +32 14 47 94 94            info@hofkevanchantraine.be

resultaat

Het resultaat van nog lang werken aan de vilten handen voor de installatie HULDE wordt beloond: zo langzamerhand ben ik redelijk tevreden  over de handen. Vanaf het begin wilde  ik realistische handen maken in de vilttechniek. Dat bedacht ik na het zien van ‘n kunstprogramma op de televisie.

Helaas kan ik het filmpje niet meer terugvinden. Maar in dat kunstprogramma werd werk van kunstenaars beoordeeld. Het commentaar van een van de juryleden was dodelijk: ‘maar… heb je die handen gezien: aan handen kun je de kwaliteit van de kunstenaar pas beoordelen. ‘
Dat werd voor mij een opdracht: ik zal ze ‘’n poepie laten ruiken” !

voorbereiding tentoonstelling in België

Alle handen ben ik opnieuw aan het bewerken. Als een poppenspeler geef ik elke hand een ‘uitdrukking’.

installatie HULDE (2018/2019)

In de Grote Kerk in Monnickendam hing mijn installatie HULDE voor de eerste keer. In ‘t Hofke van Chantraine in Oud Turnhout (België) gaat het er anders uitzien: ‘n deel van de handen wordt aan de ring opgehangen met draden (zie foto). ‘t Andere deel komt op de vloer te staan.

hand aan draden 2018

 

 

nieuw materiaal

Omdat ik altijd veel kleuren wol gebruik in mijn werk heb ik af en toe behoefte aan nieuw materiaal. Ik miste nu wat kleuren rose en groen.  Omdat ik al eerder enthousiast was over de Wizpick viltnaalden heb ik bovendien ook nog wat naalden besteld. En ja… altijd weer een feestje om zo’n pakketje uit te pakken!

Tentoonstelling in België

15 december 2018 t/m 20 januari 2019 heb ik mijn volgende tentoonstelling in België: Het Hofke van Chantraine in Oud Turnhout heeft een uitgebreide tentoonstelling over HANDEN.

Openingsuren
do t/m zo: 13.30 tot 17 uur
Andere dagen op afspraak

TEXTIELFESTIVAL 2020

Het is nog ver weg, maar de organisatie is al begonnen: er komt weer een Textielfestival in LEIDEN. Verschillende edities heb ik meegedaan aan de kunstroute. Zou leuk zijn als mijn werk in 2020 tijdens het Textielfestival in Leiden te zien zal zijn. Hier wat foto’s van de andere jaren in Leiden en Zwolle (1999! )

In het Kinderrechtenhuis in Leiden hangt ook een groot doek van mij in de Vogelzaal. Zou leuk zijn als dat eens te zien was tijdens het festival!

 

foto’s van laatste tentoonstelling

Nog steeds krijg ik foto’s opgestuurd die gemaakt zijn tijdens de tentoonstelling in de Grote Kerk in Monnickendam. Hier weer prachtige foto’s die de sfeer goed laten zien!