nieuw materiaal aanmaken

Weer een dagje in mijn atelier gewerkt; het was heerlijk! Ik miste nog wat materiaal voor het doek “AFSTAND houden” , ooit als een opstelling gemaakt.

AFSTAND HOUDEN

Het zijn twee handen uit het project HULDE die ik nu tot een definitief werk  wil maken. Ik ben in de kast gedoken om nog wat beige/witte wol op te zoeken.   Ach, wat heb ik nog mooi materiaal! Ik vond o.a.geschept papier dat ik jaren geleden in Rijswijk had gekocht. Nooit iets mee gedaan. Vandaag uitgeprobeerd of het papier goed mengt met wol. Wat een verrassing, ik ben heel enthousiast over het resultaat.

Hier een voorlopige opstelling:

VEILING

Vanavond wordt er een veiling in Arti gehouden , via ZOOM te zien. Ook mijn doek in de Salon doet mee met deze veiling.¬† ¬† Ik ben benieuwd of eventuele bieders op mijn werk ‘KEEROMME 2021’¬† zien dat er eigenlijk TWEE afbeeldingen zijn!kant eenkant twee

N.B.  21 januari 2021 .

Wat vind ik dit leuk, het werk is verkocht!

inspiratie

Nog altijd merk ik dat ik ge√Įnspireerd wordt door het werk van de kunstschilder en vriend WILLEM LOEB. Omdat mijn hometrainer eronder staat in mijn huiskamer kijk ik vaak naar zijn schilderij MOSKOU . En steeds ontdek ik weer nieuwe details in dit schilderij. Vandaag zag ik opeens een varkenskop.

Het doek waar ik nu aan werk is “DAT SPRANKJE HOOP”.¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† Hier zullen ook veel details in te zien zijn. Ik hoop dat -als het af is- de toeschouwer er ook op deze manier naar gaat kijken.

 

Applicaties

INSECTEN wordt het thema van de presentatie zomer 2022 van de Waterlandse Kunstkring.

Afgelopen tijd ben ik  insecten aan het maken van wol. Om deze op diverse werken als afbeelding aan te brengen heb ik een nieuwe techniek:

Ik begin met een duidelijke tekening.

Daarna maak ik een wat grotere afbeelding dan ik uiteindelijk ga gebruiken. (foto1)

foto 2. Deze afbeelding prik ik op een “lapje” wol. Terwijl ik de afbeelding vastprik zet ik het insect wat “krapper” op de wol.

foto 3. Daarna werk ik de afbeelding af door duidelijke lijnen (hier met zwarte wol en het witste materiaal dat ik heb (fiber en/of vlas) te maken aan de buitenkant.

De afbeelding is inmiddels zo’n tien centimeter gekrompen. Vandaag heb ik deze applicatie vastgezet op mijn nieuwe doek: ‘DAT SPRANKJE HOOP ‘.¬† ¬† ¬†Wordt vervolgd!


 

SALON, tentoonstelling in Arti et Amicitiae

Helaas is de expo GESLOTEN.¬† ¬† ¬†Om een beetje idee te krijgen van deze tentoonstelling zijn er wel foto’s gemaakt door Maarten NAUW.¬† Er is ook een foto gemaakt van mijn inzending:¬† KEEROMME 2021.

 

LAATSTE NIEUWS:

De Salon is verlengd t/m  23 januari  2022 !

En….donderdag 13 januari wordt er een VEILING gehouden .

TERUGKIJKEN naar 2021

Zo aan het eind van het jaar is het de tijd om terug te kijken naar het afgelopen jaar.  Ik doe dat hier door opnieuw aandacht te besteden aan de twee films die dit jaar gemaakt zijn van mijn twee solotentoonstellingen. Beide films ( HULDE en PARADE ) geven een mooi beeld van mijn werk.

Hierbij de linkjes naar de films:

*HULDE,  gemaakt door Kay van Vree in Museum de Kantfabriek:

 

*PARADE , gemaakt door  Madelon Hartsuiker  in Museum het Leids Wevershuis:

 

atelier

Ben weinig in mijn atelier.¬† Maar als ik er ben: ben ik meteen ge√Įnspireerd en kan ik verder met eerder gemaakt en nieuw werk.¬† Heerlijk!

RODE VIS verkocht

a.s. Vrijdag wordt de rode vis door de koper opgehaald. Ik denk wel dat ze er blij mee zal zijn.                   (kleuren zijn in het echt anders)

WINTERSALON ARTI

Ook dit jaar doe ik mee aan de Salon bij Arti et Amicitiae in Amsterdam. Elke kunstenaar toont dan een werk dat dit jaar is gemaakt.  Vorig jaar stuurde ik werk in uit de serie KEEROMME.

KEEROMME in Arti, Salon 2020

Ook dit jaar een nieuw werk, opnieuw horend bij de serie KEEROMME. Dit keer een vis. KEEROMME 2021 in  Salon Arti

Maandag heb ik het werk weggebracht en heb het op een mooie plek kunnen neerzetten, zodat het werk ook aan beide (verschillende) kanten te zien is.                                                                                                           *meer info bij CONTACT en CV

eerste vis

Altijd leuk om mijn werk in een huiskamer te zien. Hier een foto , gemaakt in het huis van mijn partner Minos. Wat hangt de vis hier prachtig!

discusvis afwerken

Veel thuis aan het werken.¬† Wat ben ik blij met mijn werk in deze ongezellige “Coronadagen”. Vandaag ben ik bezig met het afmaken van de Discusvis.¬†¬† Ik weet nu hoe ik hem wil ophangen.

*LATER:  ik heb nog een dag aan de vis gewerkt.                                       Voor een ander moeilijk te zien wat ik veranderd heb .d.d. december 2021

nieuwe vis

Jaren geleden volgde ik een viltcursus bij Marjolein Dallinga. Ik maakte toen een eerste opzet voor een vis. Nu heb ik de toen gevilte stukken gebruikt voor het maken van een nieuwe vis.vilten vis 2021

Omdat ik toch nog niet tevreden was heb ik vandaag de hele dag gewerkt aan de vis.  Ik ben benieuwd of jullie het verschil zien!gekleurde vilten vis d.d. 27 /11/ 21

Het leuke van deze vis vind ik dat er zoveel kleuren in zitten;  bij de sombere dagen van november vind ik het heerlijk om met veel kleur te werken!

 

discusvis

transparant

Opruimen betekent vaak dat ik eerder gemaakt werk vind.¬† ‘t Leuke is dat ik er dan zin in heb er opnieuw aan te werken. Zo vond ik de Discusvis, ooit tentoongesteld in een oude lijst. Deze lijst wilde de eigenaar terug. Ik heb nu opnieuw aan het doek gewerkt. Het doek past helemaal in mijn project KEEROMME , beide kanten zijn interessant.

resultaat Kunst10daagse Bergen

Wat een prachtig gebeuren is dit geweest.  Meer dan 2200 bezoekers  hebben mijn werk gezien! VEEL meer dan haalbaar bleek tijdens mijn twee solo tentoonstellingen in twee musea (want Corona).

klein bestand!
VISSEN ‘KEEROMME” (2020)

Er is ook een leuke opdracht uitgekomen, namelijk om een rode vis te maken. Wordt vervolgd dus!

DROOGVILTEN

In het weekend¬† 23 en 24 oktober was¬† ik in Hotel Meyer in Bergen aan Zee tijdens de Kunst10daagse. Tussen 2 en 4 uur was ik bij de expositie ‘Artists aan Zee” in een van de zalen aan het werk. Hoewel het druk was met bezoekers, viel het me op dat er weinig aandacht voor was.¬† Alleen met mensen die zelf vilten of de techniek kennen raakte ik in gezellige gesprekken.installatie voor ‘Kunst10daagse 2021’: ¬† ‘op handen gedragen’

Overigens had ik deze dagen geen gebrek aan aandacht hoor, mijn werk kreeg juist veel aandacht! Bijzonder om te zien is dat heel veel mensen mijn werk blijken te kennen en nog weten in welke locatie ze dit werk ooit hebben gezien.              Nog te zien t/m 31 oktober!

Kunst10daagse Bergen

In de Kunst en Museumkrant staat een advertentie van mij.       Mooie link naar mijn werk dat ik tussen 23 en 31 oktober  tijdens de Kunst10daagse in Bergen laat zien.

De Kunst en Museumkrant  heeft een uitgebreide bijlage over de Kunst10daagse. Alle informatie over deze Kunstroute is hier in te vinden.In Hotel Meyer in Bergen aan Zee kun je mijn textiele werken zien.

meer info :      * ARTISTS aan ZEE  (groepstentoonstelling in zalen Hotel Meyer).

23-31 oktober 2021

‚ÄėArtists aan Zee ‚Äė is elke dag open van 11.00- 17.01 uur.

*de laatste donderdag 28 oktober en vrijdag 29 oktober tot 19.01 uur open!

Zalen Hotel Meyer
Jacob Kalffweg  4    1865AR

BERGEN aan ZEE

* Ik ben er ook een paar dagen, nl. zaterdag en zondag (23 en 24 oktober). Van ¬Ī 14-16 uur ‘s middags. Lekker aan het werk, dus een leuke gelegenheid om me te ontmoeten!

Oktober Oogstmaand

Er is inmiddels zoveel cultuur gestart en persoonlijk te beleven. Dankzij de pandemie is het ook op internet druk.¬† Zo kreeg ik¬† de Nieuwsbrief van het STIDOC binnen. Hier zijn vele linkjes naar video’s over ‘textiel’ te vinden.¬† Een daar van is naar mijn film HULDE,¬† gemaakt in Museum de Kantfabriek : https://youtu.be/LP5J2PjH8io

te zien in BERGEN

foto gemaakt door Jan van der Horn

Mijn “Vis 2021” zal te zien zijn in de Kunst10Daagse Bergen van 22 t/m 31 Oktober .¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† *Groepstentoonstelling Artists aan Zee V is elke dag open van 11.00- 17.01 uur¬†¬† (en op laatste donderdag (28 okt) en vrijdag (29 oktober) tot 19.01uur) . ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Zalen Hotel Meyer¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† adres: Jacob Kalffweg¬† 4¬†¬†¬† 1865 AR¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† BERGEN aan ZEE

VISSEN blijven interessant

Bij het opruimen van mijn atelier heb ik een vis ‘teruggevonden’ die eerder tentoongesteld is in een lijst van mijn dochter.¬† Het intrigeerde me meteen:¬† ik wil opnieuw aan deze vis werken. Het gekke is dat deze vis (in 2017 gemaakt ) helemaal past in mijn project KEEROMME. De achterkant is prachtig en dus ben ik voornamelijk aan het werk aan de (indertijd) voorkant van de vis.hangend voor een raam is deze vis heel transparant

Misschien krijg ik hem nog af voordat ik mijn werk in moet leveren voor de Kunst10daagse in Bergen (22 t/m 31 oktober).

Foto's