druk druk druk

Steeds denk ik, eerst nog dit en daarna ga ik het rustiger krijgen. Maar nee, nu weer veel ‘drukte’ rond het komende Open Atelierweekend in Amsterdam Noord (OAN 2019) .

a.s. dinsdag worden er opnames gemaakt in mijn atelier door de regionale Omroep PIM. Deze film wordt dan een week vóór het Atelierweekend elke dag uitgezonden. Binnenkort zijn de flyers en boekjes klaar en kan het verspreiden ervan worden gestart.

Wat is er het weekend van 25 en 26 mei te zien in mijn atelier?     Veel eerder gemaakt werk, maar ook b.v. werk waar ik nu mee bezig ben uit het project KEEROMME. En natuurlijk de werken die ik voor twee wedstrijden heb gemaakt en die misschien dit jaar in het Rijksmuseum en Slot Zeist te zien zijn. Zie de foto’s hieronder.

presentatie Hulde bij Textielsymposium

Zo’n 140 belangstellenden waren naar Amersfoort gekomen voor het Textielsymposium. Daar heb ik kunnen vertellen over HULDE.

In de hal een kleine presentatie van KLEURRIJK en een paar handen van de installatie HULDE. (zie foto’s).

*Leuk, ik heb al reacties gekregen op mijn vraag of iemand een (mooie) locatie wist voor de hele installatie!

DRUKWERK

Omdat ik de komende tijd veel aan publiciteit kan doen : TEXTIELSYMPOSIUM in april; Open Atelier in mei en mijn overzichtstentoonstelling in oktober t/m 1 maart in Monnickendam heb ik drukwerk laten maken. Hier een foto van tekst over HULDE en een affiche met foto’s van mijn mooiste werk op een A3.

*en…. wie weet , te gebruiken in het Rijksmuseum en Slot Zeist als mijn werk wordt uitgekozen!affiche en tekst HULDE

ANSICHTKAARTEN

Foto’s van mijn mooiste werk heb ik gebruikt om ansichtkaarten te laten drukken. Mooi reclamemateriaal voor alle komende activiteiten zoals de Open Atelierdagen Noord tijdens het weekend 25 en 26 mei.

TEXTIELSYMPOSIUM

Voorjaarssymposium 2019: Revival van textiel

“De Textielcommissie organiseert op 11 april een symposium over de herwaardering van textiel. Sinds het millennium is er sprake van een groeiend maatschappelijk draagvlak voor textiel. Binnen de architectuur vinden wand- en vloerkleden weer hun plaats, vintage en tweedehandskleding wordt niet langer gedragen uit armoede maar is een statement. Er is een groeiende belangstelling voor huishoudelijk textiel en voor technieken zoals damast weven en (goud)borduren. Textiele ambachten zijn terug van weg geweest en worden opnieuw gewaardeerd.”

Tijdens dit Symposium ben ik  een van de sprekers  zijn en kunnen vertellen over mijn project HULDE.  Ik laat mijn beeld KLEURRIJK zien en enkele handen.

NED. PORTRET PRIJS. 2019

SCHATTEN

Dat worden spannende tijden! Behalve voor de wedstrijd van het Rijksmuseum heb ik nu ook de foto ingestuurd van SCHATTEN voor de Nederlandse Portretprijs 2019.

Het belangrijkste vind ik dat ik voor beide wedstrijden uitgenodigd wordt, zodat ze mijn werken in het ECHT kunnen zien. Hierbij foto’s van SCHATTEN. (maat 140- 92 cm.)

mijn ‘vertaling’van het portret dat Corstiaan de Vries maakte in 1980.
detail

 

INGESTUURD!

EERBETOON   (2019)   ± 90 bij 65 cm.

Het overlijden van mijn ouders heb ik verwerkt in mijn project “Van Oude Mensen…….”
Hiervoor maakte ik panelen met naakte , oude mensen er op afgebeeld en  ‘tronies”, textiele portretten van willekeurige oude mensen. Het laatste portret dat ik voor dit project maakte werd EERBETOON.  Mijn inspiratiebronnen waren de portretten van Rembrandt en foto’s uit het boek ‘100 keer100′
van Truus Groen.  Z ij portretteerde honderd 100-jarigen in Nederland.
Omdat ik graag werk wilde insturen voor de wedstrijd  ‘Lang Leve Rembrandt”  heb ik opnieuw aan het portret gewerkt. Zo werkte ik nog  aan de achtergrond en kreeg de tronie een hals en kleding . Details heb ik nog veel aandacht gegeven: elk haartje moest op de juiste plek liggen.
Het zal voor veel mensen een verrassing kunnen zijn: een Rembrandt, gemaakt van WOL!

‘t Wordt krap!!!!

Nog 10 dagen en het is 31 maart. Deadline voor het insturen van foto’s naar Rijksmuseum en de Nederlandse portretkunst. EERBETOON  – voor de wedstrijd ‘Lang Leve Rembrandt’ is zo goed als klaar. Ik heb al een paar keer een ‘fotosessie’ gehouden, maar op de foto zie ik dan steeds weer iets. Opnieuw werken aan details, elk haartje moet op de juiste plek liggen!

Hier een foto van SCHATTEN. Nu zie ik hoe het geheel werkt. Maar nog niet klaar dus! Maat van het doek: 130-90 cm.

portret van mijn kleindochter

Het doek SCHATTEN  (130- 90cm.) dat ik aan het maken ben voor de wedstrijd van de Nederlandse Portretkunst is bijna klaar. Moet ook omdat ik voor 31 maart foto’s moet opsturen . Het is nog ‘stoeien’ met haren. Foto’s ervan maken blijkt extra moeilijk te zijn. Detailfoto’s lukken wel. Hier een detail (portret van mijn kleindochter).

Meer werkplek!

Mijn atelier in de Zamenhofstraat in Amsterdam Noord deelde ik met nog twee mensen. Een van mijn ateliergenoten is (helaas) verhuisd. Ik heb besloten haar deel er bij te huren. Meer ruimte om te werken op een prachtige plek. Het lijkt wel een galerie!

Kijk ook op: https://haltezamenhofstraat.nl/