NIEUW werk: Voet=Laars

Het ligt zo voor de hand: een voet te maken nadat ik 28 handen heb gemaakt.

Na een bezoek aan de PaperArt tentoonstelling in het Coda Museum twijfel ik. Ik had al een eerste grote vorm gemaakt (zie foto).

de grote vorm, werk in uitvoering.

Maar deze voet is bij de tentoonstelling PaperArt tentoonstelling te zien.

Ach….mijn voet gaat er toch heel anders uitzien!

 

Nieuw materiaal aanmaken

Heerlijk, weer tijd om met nieuw werk bezig te zijn. Vandaag in mijn atelier materiaal aangemaakt voor mijn project “KEEROMME”. Heerlijk aan het experimenteren met allerlei materiaal.

sjaaltjes gekocht in kringloopwinkel

FEESTWEEKEND 25/26 mei

Wat een heerlijk weekend heb ik gehad. Zoveel bezoek en de mensen waren zo geïnteresseerd.  Gelukkig had ik beide dagen extra hulp van drie vriendinnen!

Hierbij enkele foto’s die ik opgestuurd kreeg van bezoekers.

Gekke Gerrit EERBETOON, KLEURRIJK en  enkele handen uit HULDE Overzichtbij de ingang lag RUSTkleine demonstratie Open AtelierVeel belangstelling voor RUST

 

wat is succes?

Twee dagen geëerd worden tijdens mijn Open Atelier Weekend! Zo goed om te zien hoe ik met mijn werk mensen kan emotioneren! Ik loop weer op wolken!      In dezelfde tijd twee afwijzingen voor de wedstrijd van het Rijksmuseum en de Nederlandse Portretkunst.  Ik accepteer dat nu gelaten na zo’n FEESTWEEKEND. Je moet mijn werk nu eenmaal lijfelijk beleven!

Mijn Galerij van AFWIJZINGEN bij wedstrijden!

eerder werk

Ben lekker bezig in mijn atelier. Weer eens alles opnieuw inrichten, zoals de ‘nieuwe’ kast.       Ook weer veel eerder gemaakt werk uitgepakt. Het wordt een mooi overzicht van de ontwikkeling van mijn werk vanaf 1990.

Koningskind papegaaide kast met klein werk

vroeg werk uitgepakt

Vandaag eens wat kasten opengedaan en werk uitgezocht om te kijken of ik dat wil laten zien tijdens het Open Weekend. Het werd een mooie confrontatie: zo goed om de ontwikkeling te zien in mijn werk!       Hierbij foto’s van een van mijn eerste grote werken “TROOST” (1993).  Gemaakt van ‘meubelkous ‘en alles genaaid.

detail

Hierbij foto’s van twee andere werken uit 1993/94 : ‘Koningskind ‘ en ‘in Gesprek’.Koningskind (1994)

Indertijd geëxposeerd in ‘n kerkbank. Hier op de stoel van Grootje.

weekend 25/26 mei

Nog een dikke week en mijn atelier staat open. Er zal veel te zien zijn, nieuw werk, maar ook eerder gemaakt werk. Denk daarbij aan de beelden die ik maakte vóór ik het VILTEN ontdekte ; de handen die ik maakte voor mijn project HULDE. En de werken die gemaakt zijn voor de wedstrijd “Lang leve Rembrandt” (EERBETOON) en de wedstrijd van de Nederlandse Portretkunst 2019:  ‘ SCHATTEN ‘.

mijn ‘vertaling’van het portret dat Corstiaan de Vries maakte in 1980.

Werken aan SCHATTEN

Vandaag en gisteren weer een hele dag gewerkt aan het doek SCHATTEN. Heb bijvoorbeeld gewerkt aan een van de kragen. Dat is wel goed gegaan. Maar …ook aan het haar en aan een  schouder. Daar ben ik nog steeds niet tevreden over!Volgende week opnieuw aan werken en foto’s maken.