SCHREEUW!

In 2014/15 maakte ik een nieuwe serie textiele werken onder de naam SCHREEUW.  Onderwerp was wat er allemaal voor vreselijke gebeurtenissen zijn waar kinderen het slachtoffer van worden.SCHREEUW om hen (2015)

Een van de drie doeken heet ‘SCHREEUW om hen’,¬† een oorlogssituatie. Om de achtergrond te kunnen maken ging ik op zoek naar foto’s van kapotte / vernielde huizen. Dat was toen best moeilijk om goede voorbeelden te vinden. Helaas zien we nu dagelijks de beelden die ons bereiken vanuit Oekra√Įne.krantenfoto AD

In het Algemeen Dagblad werd op 18 juni jl. deze foto geplaatst.¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ‘n Foto van een Oekra√Įense vrouw die de power had om in dit vreselijke ‘decor’ toch haar verjaardag te vieren!

vervolg ‘dat sprankje hoop’

‘Dat sprankje hoop’ is een van de nieuwe werken die ik in september /oktober laat zien in de Grote Kerk in Monnickendam. Het is goed om een werk even te¬† ‘laten rusten’ om er daarna met nieuwe ogen naar te kunnen kijken.¬† Het leuke van dit werk is dat dit letterlijk groeit.¬† Details kan ik -zoals deze mooie dagen-heerlijk in de schaduw maken. Wordt vervolgd! detail dat sprankje hoopdetail ‘DAT SPRANKJE HOOP’

vervolg mottenbestrijding

Vandaag 1 juni heb ik opnieuw een bestelling van sluipwespen -eitjes binnen gekregen en deze geplaatst in mijn atelier. Vaak heb ik gedacht¬† aan het sprookje ‘ de nieuwe kleren voor de keizer”, er was namelijk NIETS te zien!¬† Behalve dan hier en daar motten.

Na een telefoongesprek met de leverancier waarin mijn vragen werden beantwoord, kreeg ik meer vertrouwen .  Het ziet er inderdaad naar uit dat sluipwespen een goede inzet kan zijn om je motten te bestrijden. De laatste  tijd zag ik namelijk het aantal motten verminderen. Nog even volhouden dus!

BROEKERHUIS + RATTENKONING

Tijdens Hemelvaartdag en de vrijdag erna was het gezellig druk in heel “Broek”.¬† Overal mensen te zien die de KUNSTROUTE wilden bezoeken.¬† ¬† ¬† Wat een geweldige dagen! In het Broekerhuis zijn zo’n 700 bezoekers geweest.¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†En ik denk dat er bij de overzichtstentoonstelling in Studio Tungsten nog meer mensen zijn geweest.

‘n VERHAAL in Studio Tungsten.

Altijd jammer dat je als deelnemer niet naar andere exposanten kunt gaan. Ik hoorde wel veel enthousiaste verhalen.

zaaltje Broekerhuis

Mijn gastvrouwen,¬† Liedeke , Lonneke¬† , Margreet en Monique hadden er ook een hele ‘kluif ‘aan. De RATTENKONING vraagt om het verhaal¬† te vertellen en het publiek was onder de indruk. Het is dan ook een bizar verhaal!¬† ¬†

detail ‘rattenkoning’ (foto Linda Buijs)

Wij hadden in plaats van een ‘voelstukje’ een gevilte muis. Voor het publiek is het altijd fijn om textiel te mogen aanraken. Op een gegeven moment kwam er ‘n groep ouderen uit het Gooi. Een van de deelnemers zag de muis. dit keer ipv ‘n voelstukje een muis gevilt

Hij deed voor hoe hij een muis kon  laten springen . Vroeger gebruikte hij  dan een gevouwen boerenzakdoek. Groot succes bij de kinderen!

Linda Buijs (mede-exposant in het zaaltje) heeft de foto’s¬† gemaakt.

Voorbereiden Kunstroute 2022

Foto van de Rattenkoning , indertijd in Monnickendam  gemaakt

Ook al duurt mijn komende tentoonstelling maar twee dagen¬† en¬† zijn er maar twee werken van mij te zien,¬† er is toch weer veel te regelen. Fotoboek up to date, teksten nakijken, publiciteit regelen. Media bereiken gaat moeizaam, ‘t enige dat nu zeker is, is dat er een vermelding komt in ‘Briljantjes’ van omroep Salto (Stichting Amsterdamse Lokale Televisie Omroep) a.s. maandag 23 mei.

Ook al zal ik er zelf veel zijn, ik heb wat extra hulp gevraagd.¬† Tussen 11 en 5 uur zal er altijd iemand zijn die ge√Įnteresseerde mensen meer informatie kan geven. Het verhaal over de RATTENKONING is indrukwekkend genoeg. Via Facebook heb ik zelfs een verhaal gehoord over een levende Rattenkoning in Cairo.detail een rat

  • te zien in BROEKERHUIS,¬† Leeteinde 16
‘n VERHAAL¬† ¬† (installatie project HULDE)

* te zien in Overzichtstentoonstelling : Studio TUNGSTEN,  Hellingweg 22

KUNSTROUTE BROEK in  WATERLAND 26 en 27 mei  2022                                            open van 11- 17 uur

www.kunstroutewaterland.nl

‚ÄĘ Wil je mij zelf ontmoeten, laat het me weten!

 

verrassing

Vandaag kwam ik op mijn fietstocht richting Amsterdam Noord waar mijn atelier is,  deze affiche tegen.  Zo heerlijk landelijk!

2024

Tja, mijn Overzichtstentoonstelling in Museum de Kantfabriek is nauwelijks te zien geweest. Gelukkig is een mooie film opgenomen waar te zien is wat een prachtige tentoonstelling dit is geweest.¬† Deze week had ik een telefoontje vanuit het Museum.¬† Zij hebben nu plannen om in¬† de zomer van 2024 een ‘internationale’ vilttentoonstelling te laten zien . Daar zal ook mijn werk een prominente plek in krijgen.¬† ¬† Duurt nog wel even, maar ‘t lijkt me weer een feest!

Museum Voorlinden

Gisteren was ik op stap met mijn kleindochter. ‘n Heerlijke dag doorgebracht in Museum Voorlinden. Genoeg inspiratie voor ons beiden!detail van installatie van Ron Mueck

Werk van Ron Mueck heeft me altijd gesteund in mijn keuze om ‘realistisch ‘ werk te maken. Hier een van zijn grote beelden : ‘echtpaar bij parasol’.

 

KUNSTROUTE Broek in Waterland

detail Kaakberg

26 en 27 mei  (Hemelvaartdagen) doe ik mee aan de Kunstroute in Broek in Waterland .   Het is niet de eerste keer dat ik hieraan meedoe. In het jaar 2008 en 2011 heb ik al eens meegedaan. Ik had toen een prachtlocatie:  In Waterland staan (en stonden ) zeer bijzondere schuren, de zogenaamde KAAKBERG.     In een van die unieke houten gebouwen heb ik dus twee keer een installatie mogen laten zien. * HUIDEN, een opstelling van (van wol gemaakte) huiden. De tweede keer maakte ik opnieuw een installatie met de titel WEEMOED.  De titel slaat (o.a.) op mijn verdriet dat deze mooie kaakberg gesloopt zou worden.

Nu in 2022 -tijdens de Hemelvaartdagen- zijn er twee werken van mij te zien:

“de RATTENKONING”¬† in het Broekerhuis¬† en¬† “‘n VERHAAL” in Studio Tungsten¬† .

WELKOM!

 

sluipwespen

Over tien dagen zullen de eitjes van de sluipwespen uitgekomen zijn. Als het goed is zullen ze daarna de larven van de motten gaan opzoeken en opeten.  Wordt vervolgd!

het kaartje met de eitjes van de sluipwesp

  • UPDATE: vandaag, woensdag 20 april zag ik heel kleine kruipende beestjes bij het kaartje met de eitjes!!!

 

gastvrouwen

Droog vilten met cursisten van de viltcursus van Karin SvW . Ik had hen uitgenodigd in mijn atelier om ook kennis te maken met de droge techniek. Mooie gelegenheid om hen te vragen of ze me willen helpen tijdens de KUNSTROUTE in Broek in Waterland.       Geweldig, ik heb in principe nu 5  enthousiaste gastvrouwen!demonstratie en punchenwat een prachtig werk hebben ze gemaakt!

PIJN

Op het journaal is elke dag een verslag te zien van de oorlog in Oekra√Įne. Van de week zag ik een beeld dat me erg raakte. Het laat duidelijk de pijn zien van het afscheid. In mijn atelier heb ik met twee (gevilte) handen uit de serie HULDE¬† geprobeerd dit beeld vast te leggen.¬† Misschien wordt dit een nieuwe installatie. voorlopige opstelling van ‘PIJN’

RATTENKONING in Kunstroute

detail Rattenkoning

In de kunstroute in Broek in Waterland Рtijdens de Hemelvaartdagen- zal mijn RATTENKONING te zien zijn. Rattenkoningen  zijn gevonden nesten waar de staarten van de ratten in elkaar zijn geraakt.      Wikipedia geeft meer informatie over een Rattenkoning:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rattenkoning

De gevonden Rattenkoning in Rucphen is te zien in Naturalis.

Ik vind het nog steeds een bizar verhaal!

 

 

 

 

herkenbaar

Vaak zeggen mensen dat ze in al mijn werk zien dat het een” MIEKE WERNERS” is.¬† Dat vind ik een compliment. Nu ik van de vier jurken uit PARADE¬† √©√©n¬† jurk maak zie ik die herkenbaarheid ook duidelijk. Gaten, niet precies recht, rafels, daar houd ik van!

Verder met HULDE 2022

Soms is het zoeken naar het juiste beeld. Ik denk dat ik nu weet hoe het doek HULDE 2022 eruit moet gaan zien.  De hand boven iets meer naar  beneden gericht; de handen beneden gegroepeerd.  Nog niet helemaal klaar.

Voorbereiden Kunstroute Broek in Waterland

detail van mijn RATTENKONING

Op zoek naar een goede foto van mijn RATTENKONING voor de voorbereiding van de Kunstroute in Broek in Waterland tijdens de Hemelvaartdagen (26 en 27 mei) vond ik in mijn foto-archief¬† een foto van een “echte” RATTENKONING zoals deze ooit gevonden is. BIZAR!

Open Ateliers Noord

Vandaag vond ik deze foto, gemaakt door Joke Trim. Zo leuk, een passerende hond schrok van mijn beeld “RUST”.foto's Open Atelier (Joke Trim)

Zoals het er nu uitziet zal de nieuwe kunstroute  OAN (Open Ateliers Noord) in 2023 gehouden worden. Jammer, in oktober 2021 was het een groot succes.

Foto's