Parade juli 2020

De afgelopen weken heb ik veel tijd besteed aan het naaien van de Hemden 1 en 2 en de kanten VIS.  Wat ik eerst had vastgespeld  moest ik nog vast naaien. Zoals gewoonlijk zal het bij het daadwerkelijk zien van dit werk duidelijk zijn wat een klus dit is geweest.

Hemd nr. 2

BEHOUD!

Heerlijk gewerkt in mijn atelier. Het doek ‘BEHOUD!” vordert. Hier ‘n foto hoe het er op dit moment uitziet. Niet klaar dus!

inspiratiebron

Op 17 juni heb ik opnieuw aan het doek BEHOUD gewerkt. Hier wat foto’s.

nieuwe uitdaging

Vandaag in mijn atelier gewerkt aan REIKEN, het doek dat ik maakte van de breisels die aan bomen hebben gehangen. Ik heb de “mensfiguurtjes” weggehaald. Morgen ga ik verder met het doek . REIKEN zonder de mensfiguurtjes.

Vandaag 5 juni opnieuw aan het doek gewerkt. Op de Veluwe kennen wij een klein bos, waar prachtige ‘sprookjesbomen’ staan.  Al werkend worden de bomen van dit doek getransformeerd tot deze bomen. Dat betekent dat ik er nog veel aan zal werken.     Ik heb inmiddels een nieuwe titel voor dit werk bedacht: BEHOUD!

Niet helemaal goed ingeschat!

Nu ik verschillende onderdelen ‘in de spelden’ heb, blijkt dat het naaien zelf nog een hele klus is. Maar in ieder geval een fijne klus in deze tijd!Kanten VIS 2020 (nog niet af)hemd nr.2. (bijna klaar)weven en loomingHemd nr. twee  (bijna klaar) uit installatie PARADE

Voortgang

Inmiddels is mijn “kanten vis” weer wat verder gevorderd en helemaal in de spelden. Het vastnaaien is toch nog een heel werk.

Daarnaast ben ik onderdelen aan het breien voor het derde ‘hemd’ van de installatie PARADE.

PARADE d.d.29 mei 2020

Hoe gaat het?

‘n Veel gestelde vraag in deze Corona-tijd: hoe gaat het? Tja, ik ben lekker aan het werk. Maar ‘t is wel behelpen, puinhoop in mijn atelier is toch anders dan in mijn huiskamer. De vloer ligt vol (zie de foto’s).PARADE concept d.d. 30 april

Textielkunstenaar Mieke Werners