Project: Een geschiedenis

Een geschiedenis, project Mieke Werners najaar 2005

Veertien jaar geleden vond mijn dochter Boukje een hond. Gewoon op straat.
Het was al de tweede hond die ze vond. De eerste hebben we via het dierenasiel naar een nieuwe baas gebracht. Maar deze tweede hond hebben we gehouden. Bouk gaf hem de naam van het stoerste figuur uit de tv serie ‘The Thundercats’ : Lion’o.
We hebben nog ons uiterste best gedaan zijn baasje te vinden. Maar waarschijnlijk is hij gewoon gedumpt. Het was dan ook een slecht opgevoede hond. Bij alle kursussen die we met hem gedaan hebben waren de kursusleiders zeer enthousiast over hem: dit was nog een hond die wilde leren!
December 2004 is hij overleden. Als het klopt dat hij vier jaar was toen we hem kregen is hij achttien jaar geworden. Om afscheid van hem te nemen draag ik dit project aan Lion’o op, de liefste en meest fantastische hond ooit !

De installatie ‘een geschiedenis’ bestaat uit een vrolijke hond; een oude hond en een liggende hond. Heel veel mensen hebben mijn oude hond gezien tijdens de feestweek in Monnickendam. Hij stond aan een boom vastgebonden tijdens de Kunstroute op de Vesting. Daar heb ik heel veel reacties op gekregen omdat hij zo echt leek. Zelfs de honden die langskwamen reageerden op hem.

Voorjaar 2011
Tijdens mijn tentoonstelling in Duitsland was “RUST” (de dode hond) te zien.

Textielkunstenaar Mieke Werners