Voor de pers

MEER INFORMATIE over mij als inwoner NOORD-HOLLAND

Waterlands Licht in Grote Kerk Monnickendam

Veel inwoners van Noord-Holland zullen mij kennen.

Vanuit mijn woonplaatsen Wognum, Uitdam en Broek in Waterland heb ik mij jarenlang ingezet voor culturele, sociale en kunstzinnige activiteiten. Ik werkte in buurthuizen, peuter-speelzalen; theaters (poppenspel) en werd ik gevraagd als gastdocent op scholen.

HUIDEN in Broek in Waterland

‘Vergankelijkheid’ is altijd weer terug te vinden in mijn werk. Inspiratie haal ik vooral uit het leven zelf. De schoonheid daarvan, maar ook de eindigheid. 

Sinds 1994 ben ik vooral bezig als beeldend kunstenaar en doe ik dat nog fulltime in mijn atelier in Amsterdam Noord. 

In Noord-Holland deed ik mee aan Kunstmanifestaties en Kunstroutes zoals de Gemeente Waterland ( Monnickendam, Marken en Broek in Waterland) ; Alkmaar; Zijpe; Hoorn; Zeevang en Bergen.

Coelacant , Kunst10daagse Bergen

In het hele land (en buurlanden) kreeg ik bekendheid door mijn projecten ‘de dagen duren’,  ‘Meisjeblijfje’ ; ‘Keeromme’ ; Hulde en vooral  de ‘serie ‘Van oude mensen…’ met werk als ‘WEEMOED’ (2 bij 2 meter) en de levensechte oude vrouw, geheel van wol gemaakt: ‘GROOTJE’

GROOTJE in Museum de SPEELTOREN.

Mijn eerste expositie was in Alkmaar bij Galerie Hendrik Beekman waar ik voor het eerst de naam ‘TEXTIELKUNSTENAAR’ kreeg. Dat is voor mij een ‘geuzennaam’. Textiel heeft en had een oubollig karakter, iets waar ik altijd tegen geageerd heb. Daarom maakte ik mijn installatie HULDE: een eerbetoon aan TEXTIEL en alle handen die dit moois hebben gemaakt. In de textielwereld krijg ik veel waardering voor mijn eigen manier van werken en regelmatig verschijnen artikelen over mij in textieltijdschriften in de hele wereld.gevilte handen gebruikt voor verschillende installaties

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Heeft u foto’s in een groot formaat nodig? Bij enkele foto’s is dit mogelijk. Onderstaande foto’s zijn ± 5 MB.

SPRING SPRING


Het Witte Hempje

ROEMRIJK vilt (versie 2015)

Mist
MIST  (2010) 80-70 cm.

moeder_nieuws
Moeder (2008) 80-75 cm.

detail-oude-man-small
Detail “WINTER”


De RATTENKONING

boerin
WEEMOED (boerin)

Herfstmeisje
Herfstmeisje

SCHREEUW om haar
Detail SCHREEUW om haar

MEISJEBLIJFJEtwee-nieuws
Meisje blijf je  (2)

van-der-zee
Vrouw uit serie ‘Van Oude Mensen…….’

Meisjeblijfje in Grote Kerk Monnickendam (2013)

Foto's