project PARADE 2020-2021

detail HEMD Parade

Voor mijn tentoonstelling HULDE in Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas ( 24 oktober 2020 t/m 18 april 2021) heb ik mijn installatie PARADE gemaakt:
PARADE bestaat uit drie hemden:
-één gemaakt van (geschonken) stukjes kant,
-één van stukjes die ik gebreid heb
-het derde hemd is vooral via “looming’ (stokjes-weven) gemaakt.

PARADE in huidige tentoonstelling in Museum de Kantfabriek

In 2021 heb ik een tentoonstelling in Museum het Leids Wevershuis. Mij leek PARADE ook een mooie titel voor deze tentoonstelling. Ik bedacht namelijk dat ik het nog leuk zou vinden een vierde hemd te maken, maar dan van weefwerkjes. Dit hemd zou ik dan willen maken van kleine stukjes  geweven werk, maar dan door andere textielliefhebbers gemaakt.

het eerste weefwerkje is binnen

OPROEP
Ik vraag daarom aan alle textielliefhebbers een creatief weefwerkje te maken dat ik dan verwerk om mijn installatie PARADE te voltooien met een vierde hemd.  Dit werk zal dan te zien zijn in mijn tentoonstelling in het Museum het Leids Wevershuis ( 29 mei t/m 11 juli 2021).

Inmiddels weet ik dat er al mensen aan het weven zijn voor dit project. Ik hoop dat het er HEEL VEEL worden : hoe geweldig zou het zijn als het een hemd wordt van TWEE METER  hoog!

Er zijn vele alternatieve en eenvoudige manieren om te weven . Dat kan op een kartonnetje zijn; het kan ook op een eenvoudig weefraam gemaakt zijn, als het maar gemaakt is met  schering en inslag. Kleine stukjes weefwerk, ongeveer 20-20 cm. Laat je inspireren door gaten te maken en bijvoorbeeld dikke draden te gebruiken. Ook de draden van de schering  en inslag zijn voor mij belangrijk in de verwerking.

ter inspiratie detail van een van de hemden

Belangrijk is dat het werkje geweven is van (liefst) WOL in de kleur crème. En dat ik van de deelnemers toestemming krijg het geschonken werkje ‘aan te passen’ (er in te knippen b.v.)

Heb je zin om mee toedoen aan dit project, stuur vóór 1 februari 2021 een mail naar miekewerners@textielkunstenaar.com Ik stuur je dan het adres waar je je weefwerk (in een enveloppe) naar kunt opsturen.

—Klik hier voor een printbare versie van deze oproep—

*Wat ik me niet helemaal gerealiseerd had was dat het ook supergezellig voor mijzelf is dat ik nu veel post krijg.  Ik heb nu een paar keer in mijn brievenbus enveloppen gevonden met prachtige weefwerkjes.

met dank aan alle weefsters, echt SUPER!

Net als mijn project HULDE wordt mijn installatie PARADE een eerbetoon aan het oude handwerk.

En lekker veel draden

Vandaag weer een pakje in mijn brievenbus. Wat een heerlijk project! Op naar een kingsize HEMD!

 

 

Foto's