Projecten op rij

Aardhoenders (2000)
Drie van mijn hoenders (twee hanen en een kip) hebben zes maanden- in de zomer van 2001- in de beeldentuin gestaan van Galerie ‘De Bunders’ in St.Oedenrode. Voor deze hoenders heb ik- in 2003- een eigen staander gemaakt, zodat ze binnen kunnen staan.

De dagen duren (2001)
Begin 2000 maakte ik een start met het maken van vissen.
Dit werk is uitgegroeid tot het project: ‘de dagen duren’.
2002 ‘in water en wind’
Voortbordurend op de techniek die ik voor mijn vissen heb gebruikt, ben ik gaan experimenteren met het materiaal. Zo kwam ik tot nieuw werk: mijn vogels. Enkele vissen en mijn vogels waren in 2002 te zien in de Textielgalerie van Willy Pennings in Delft.

leguanen (2001)

Op de Rietveldacademie was de maandag ‘Artisdag’. Ik heb heel wat uurtjes zitten tekenen en schilderen bij de leguanen. Fascinerende beesten; ik heb er nu beelden van gemaakt. Beest nr. 1 is gemaakt van grote vervilte stukken.

Een geschiedenis (2005)
Deze serie van drie grote honden was in oktober 2005 te zien zijn in de Grote Kerk in Monnickendam en in 2006 in de Grote Kerk in Edam.
RUST, een van de honden was te zien in de tentoonstelling FRUELINGSERWACHEN in Duitsland. (2011)

 mensen (2006)
Mijn dochter heeft januari 2006 een dochter gekregen. Een reden om een baby te maken van vilt. Dit beeldje (‘Nieuw leven’) was in 2006 te zien in de Grote Kerk in Edam.
Ik heb een levensgroot beeld gemaakt : een vrouwfiguur. Titel van het beeld is: ‘Toedekken’.
Handen, voeten en gezicht zijn gevilt, een grote vilten doek ligt als een huid over haar heen.

2007- 2008 huiden
Inspiratiebron zijn de leren tassen die ik in het Tassenmuseum zag. Behalve tassen heb ik ook uitvergrotingen gemaakt. Het is een zeer groot projekt geworden met grote vervilte doeken die als huiden worden opgehangen.
Deze beesten maakte ik door eerst de huid te maken. Daarna heb ik details als de koppen en poten met de viltnaald uitgewerkt.

Van oude mensen……. (2009 t/m 2015)
Het project bestaat uit verschillend werk:
8 portretten en 4 panelen met daarop afgebeeld naakte, oude mensen;
een ruimtelijk werk (GROOTJE) en een filmpje.
“WEEMOED”, bestaande uit 2 grote doeken is het laatste onderdeel.
Daarnaast nog een nieuw werk: ‘Het Witte Hempje’.

“MEISJE BLIJF JE” (2010-2015)
Dit werk was tijdens de tentoonstelling in Monnickendam in oktober 2011 te zien. In 2014 hing het werk in de Boterhal in Hoorn. En in 2015 bij Meervilt! in Haarlem bij de afsluiting van het MEISJEBLIJFJE project.

 DE VLUCHT (2015/16)

Project samen met Joke Trim, fotograaf. Gemaakt voor de herdenking van de Watersnood . (100 jaar droge voeten).

Het werk heeft op verschillende plekken in Noordholland gehangen.

2016-2018

HULDE

Het project HULDE is een eerbetoon aan handwerk en met name aan textiel. Ik wil een installatie maken waarin 20 of meer (gevilte) handen hangen. Elke hand heeft te maken met handwerktechnieken. Zo heb ik een hand gemaakt waar een stukje kant in verwerkt is, maar ook een hand met een stukje haakwerk. Ook is het een mooie manier om verzamelde stukken textiel die ik ooit heb meegenomen uit het buitenland  te laten zien.

Omdat ik met handwerk en de verschillende technieken bezig ben, word ik me steeds meer bewust hoeveel handwerktechnieken er zijn. Bijvoorbeeld in Marken borduurt men weer op een geheel eigen wijze.

Ik heb al eens een oproep geplaatst en kreeg allerlei (kleine)  stukjes textiel uit de hele wereld opgestuurd.

Nu- maart 2017 – heb ik 10 handen zo goed als klaar. Na mijn verhuizing ga ik weer volop verder om dit project volgend jaar op verschillende plekken in het land te kunnen laten zien.

10 handen bij elkaar gehangen