DENEMARKEN

Het was denk ik  in 2001. We waren op vakantie in Denemarken. Het was geen goed weer om te fietsen, dus er werden andere activiteiten gezocht. We belandden in een stadje waar ik in een handenarbeidwinkel een boek kocht en materiaal om te leren droogvilten.

Achteraf was het Deens TE moeilijk om vanuit dit boek alles te begrijpen hoe je moest droogvilten. Door de afbeeldingen kon ik toch in het vakantiehuis een kabouter maken. Mijn eerste viltwerkje met de naald gevilt.

Later nam ik contact op met de schrijfster Birgitte Krag Hansen en werden we FB vrienden. Bij haar FB vrienden zag ik later een foto van Laila. Ik had toen net mijn grote doek”MEISJBLIJFJE’ afgemaakt.  Laila was een look-a -like! Dat bracht mij op het idee om portretten te maken van Meisjeblijfjes en daar achteraf het model bij te zoeken. Dat werd een project van zo’n 4 jaar.  In 2015 werd het project afgesloten bij de firma Meervilt (toen in Haarlem) met het uitdelen van de vier portretten aan het achteraf gekozen model.Laila

MEISJEBLIJFJE (detail)

Laila werd later redactielid van het Deense Vilt Magazine Grima waar begin 2021 een artikel over mij komt te staan!

Het (grote) doek ‘Meisjeblijfje’ hangt nu in mijn tentoonstelling HULDE in Museum de Kantfabriek (t/m 18 april 2021).