nieuwe tekst over mijn vissen

klein bestand!VISSEN ‘KEEROMME” (2020)

Voor mijn fotoboek maakte ik nieuwe tekst over VISSEN.

Dit om duidelijk te maken waarom ik altijd veel vissen heb gemaakt:

kant 1 van rode vis

VISSEN

Vroeger als kind heb ik vaak bij een slootje gevist, met netje , maar dat werd nooit wat omdat ik niet snel genoeg was.  Interessant vond ik wel wat je allemaal als ‘bijvangst” in je netje had. Ik bestudeerde dat dan uitgebreid. 

Met hengel en vishaak lukte het me wel om een vis te vangen. Ik vond het spannend om te zien dat ik beet had en om dan op het juiste moment de hengel omhoog te halen.

Dit heeft diepe indruk op me gemaakt . Alleen al om het feit dat de haak vaak moeilijk te verwijderen was.  Het ergste was dat de haak ook wel eens op andere plekken terecht kwam, zoals in een oog.

Ik denk dat deze ervaring tekenend is voor mijn werk. Nog steeds als ik een vis maak kan ik het niet laten om er ‘beschadigingen’ in te maken.

‘n Vis heeft een vrij gemakkelijke vorm. Ik bedoel eigenlijk, er zijn zoveel verschillende soorten vissen dat het gauw op een VIS lijkt.   En dat gebruik ik met name om weer eens een nieuwe techniek uit te proberen.  Het is daarom dat ik veel VISSEN maak.  Bijna allemaal zijn ze in een andere techniek gemaakt.

de dagen duren