VEILING

Vrijdag 26 maart wordt er een veiling georganiseerd door Arti et Amicitiae. Geveild worden de werken van Arti-kunstenaars die mee doen/deden met  Salon 2020 en dit werk eventueel willen verkopen. Ik wil dat ook proberen met het werk KEEROMME .

De titel KEEROMME is bedacht omdat ik me tijdens tentoonstellingen realiseerde dat veel van mijn doeken het meest tot hun recht komen als ze in de ruimte komen te hangen. De meeste van mijn textiele doeken zijn aan de achterkant niet uitgewerkt en hebben de steun nodig van een muur,
Ik wilde dus werk maken waar aan beide kanten een afbeelding te zien is. KEEROMME bestaat uit doeken die zelfs aan beide kanten een andere voorstelling hebben. Vooral de bomen beantwoorden aan deze gedachte, ze laat de afbeelding zien van zowel de kruin als de wortels van een boom.

Het zijn “eigen” – zeg Mieke- bomen geworden en lijken het meest op de BAOBAB, indrukwekkende bomen die ik tijdens mijn reizen door Afrika heb gezien.
* Door haar vorm lijkt het alsof de baobab op haar kop staat. Volgens een legende van de BOSJESMANNEN (het San-volk) is de boom voor straf door de goden uit de hemel op de aarde gegooid en op zijn kop terechtgekomen. Daardoor lijkt het alsof de wortels in de lucht steken (en de kruin in de grond staat). De bomen kunnen erg oud worden, wat mij ook erg aanspreekt .

In Arti et Amicitiae is/was in de Salon 2020 een van de doeken uit KEEROMME te zien. Dit doek heb ik in een houten lijst – gemaakt door Moussa Seydi- gezet. Eigenlijk kun je zeggen dat dit werk uit twee doeken bestaat, een boom in de herfst, de andere kant laat een bloeiende boom zien.

* Ben heel benieuwd of er ook een bod komt op mijn werk.